Zbrinjavanje pasa lutalica i mačaka

Kada minus “pritegne” mnogim životinjama nije baš ugodno boraviti vani, ali taj se problem s psima lutalicama može riješiti i drugačije umjesto njihovim napuštanjem. Pokazuje to primjer naše općine Ernestinovo gdje građani mogu dojaviit o psima lutalicama u naseljima Divoš, Ernestinovo i Laslovo veterinarskoj stanici Vetam d.o.o.
Osobe zainteresirane za udomljavanje napuštenih pasa i mačaka mogu se informirati na poveznici: www.vetam.hr/osx/hr/c8/Vetam-infocentar.
Vetamu se građani Divoša, Ernestinova i Laslova se mogu obratiti i da bi dojavili lokacije na kojima se nalaze lešine pasa i mačaka stradalih u prometu radi neškodljivog zbrinjavanja, što je također djelatnost navedene veterinarske stanice. Izvan radnog vremena Info centra Vetam građani koji žele prijaviti izgubljenu, pronađenu, ranjenu ili zlostavljanu životinju mogu popuniti online obrazac na web stranicama www.vetam.hr. Dežurni djelatnik ima mogućnost uvida u sve popunjene obrasce te iste u slučaju hitnosti može odmah obraditi. Djelatnost higijeničarske službe podrazumijeva samo zbrinjavanje lešina manjih životinja koje se nalaze na javnim površinama, ne i uginulu stoku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.