Pokladno jahanje u Laslovu

Veselo je bilo u Laslovu proteklog vikenda – odjekivala je pjesma pokladnih jahača, ali i buka Halubajski zvončari iz Viškova. Manifestaciju su otvorili, ispred poštanske zgrade, načelnik Općine Ernestinovo Matija Greif i osječko-branjski dožupan Dragan Vulin. Nakon što su se jahači prvo počastili kod organizatora pokladnog jahanja Konjogojske udruge Vranac Laslovo, a nakon toga su se uputili do Parka hrvatskih branitelja u središtu sela, pa potom i u dvorišta kod domaćina koji su ih pozvali.

Ana Milić, “Katica za sve” u organizaciji ovog događanja u Laslovu, kaže kako su predvečer došli i Halubajski zvončari iz Viškova, prijateljskog mjesta Općine Ernestinovo, kako bi bukom otjerali zimu i iz ovog slavonskog sela. Svi zajedno su navečer završili na tradicionalnoj zabavi u Domu kulture gdje je, u organizaciji Općine, predsjednik Vijeća Siniša Stražanac, inače profesionalni masterchef, u dva kotla skuhao čobanac za dvjestotinjak gostiju.

Predsjednik KU Vranac Siniša Deže kaže da su pokladno jahanje organizirali devet puta zajedno s Općinom Ernestinovo. “Stigli su nam jahači iz Iloka, Vukovara, Širokog Polja, Ernestinova, Tenje, Vladislavaca, Hrastina i mjesta iz šire okolice. Pet domaćina je dočekalo jahače, a običaj je završiti u Domu kulture na večeri gdje su završili i naši pokladni jahači iz Laslova. Ima nas dvadesetak članova sa 16 konja”, kaže predsjednik Deže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.