Općinski ogranak UHDDR Ernestinovo

Srećko Grbavac, predsjednik
Telefon: 099/878-7700

Dušan Stazić, tajnik
Telefon: 098/180-5595
E-mail: dusan.stazic@gmail.com

Adresa udruge: Vladimira Nazora 64, Ernestinovo

Općinski ogranak UHDDR Ernestinovo osnovan je 2009. godine u sklopu županijskog UHDDR-a. Od 2014.godine Udruga djeluje kao samostalni pravni subjekt i trenutno okuplja 55 članova a imamo dosada i šest preminulih članova. Udruga ima za cilj promicanje vrijednosti domovinskog rata, obilježavanje značajnih obljetnica iz domovinskog rata te organizacija i sudjelovanje u raznim sportskim, kulturnim,edukativnim i ekološkim manifestacijama.

U svom radu dosada organizirano je 8. memorijalnih turnira u malom nogometu za djecu do 14 godina pod nazivom „Tomislav Bačić“ u spomen na najmlađeg poginulog branitelja iz Ernestinova. Suradnja sa ostalim Udrugama iz bliže okolice je stalna posebice sa Laslovom, Antunovcem, Čepinom, Ćelijama i Tenjem kao i udrugama MUP-a, Vojne policije i 3. gardijske brigade.

Članovi Udruge 20. studenoga na dan privremene okupacije mjesta Ernestinova obiđu 41 grobno mjesto i polože cvijeće i zapale svijeće u znak sjećanja na svoje suborce. Incijativa udruge u narednom razdoblju je dovršenje spomenika braniteljima poginulim u obrani sela kao i uređenje spomen sobe.