Subvencije općine

KREDITIRANJE SJETVE I STOČARSKE PROIZVODNJE U OPĆINI ERNESTINOVO

Općina Ernestinovo potpisala je Sporazum o suradnji u provedbi projekta „Kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje“ s Osječko-baranjskom županijom.

Zaključivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji sa Zagrebačkom bankom u kreditiranju proljetne sjetve i stočarske proizvodnje, Osječko-baranjska županija osigurala je povoljna financijska sredstva za poljoprivrednike, a to je jedan od bitnih čimbenika za njihovo poslovanje, kao i za mogućnost njihovog daljnjeg rasta i razvitka.

SPORAZUM O SUBV.KAMATA ZA SJETVU I STOČARSKU PROIZVODNJU

http://www.obz.hr/hr/index.php/krediti-u-poljoprivredi

 

SUBVENCIONIRANJE KAMATA ZA STAMBENE KREDITE

Ove godine obilježava se peta godišnjica provedbe projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, a tim smo povodom OBŽ je predstavila i novi logo projekta pod nazivom „Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji“.  Inače, u siječnju smo dodatno povećali kreditni potencijal s 30 na 50 milijuna eura, dok je, za usporedbu, 2019. godine kreditni potencijal iznosio 6,6 milijuna eura

Općina Ernestinovo potpisala je Sporazum o suradnji u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ s Osječko-baranjskom županijom, na temelju kojeg su omogućeni stambeni krediti s kamatnom stopom već od 0,49% za žitelje općine Ernestinovo.

Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem na području Općine Ernestinovo i radnim odnosom na području Osječko – baranjske županije, bez obzira na godine života, za kupnju kuće na području naše općine.

stambeni krediti OBŽ-OE

 

SUBVENCIONIRANJE KAMATA UDRUGAMA ZA PROJEKTE ODOBRENE IZ EU FONDOVA

Općina Ernestinovo potpisala je Sporazum o subvencioniranju kamata za kreditiranje ustanova, udruga i drugih neprofitnih organizacija iz projekta “Pomoć u realizaciji projekata sufinanciranih iz EU programa” s Osječko-baranjskom županijom.

Korisnici kredita su ustanove, udruge i druge neprofitne pravne osobe (u daljnjem tekstu: Korisnik kredita). Najviši iznos pojedinačnog kredita iznosi 100% vrijednosti iznosa dodijeljene potpore na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU programa

sporazum-Pomoć u realizaciji projekata sufinanciranih iz EU programa

http://www.obz.hr/hr/images/Javni_poziv.pdf