Završene staze u glavnoj ernestinovačkoj ulici

Sredinom ljeta krenuli smo s izgradnjom zadnje dionice pješačkih staza u glavnoj ernestinovačkoj ulici te ju prije nekoliko dana uspješno i završili uz pomoć vrijednih građevinskih ruku i brojne mehanizacije. Sama staza nalazi se uz izuzetno prometnu državnu cestu Osijek – Vinkovci, a na određenim dionicama nije bila niti izgrađena, te su se stoga pješaci morali kretati  cestom i prelaziti ju na neobilježenim mjestima za prijelaz, što je predstavljalo veliku opasnost budući da je cesta visokog intenziteta prometa te je na njoj prisutan velik broj kamiona i teretnih vozila.

Kako bismo uklonili potencijalnu i svakodnevnu opasnost za naše mještane, projekt smo prijavili se na natječaj za sanaciju opasnih mjesta, dobili odobrenje te osigurali maksimalnih 700.000,00 kn kroz dodjelu Ugovora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.250.000,00 milijuna kuna, što ukazuje da je Općina osigurala preostalih 550.000,00 kn.

Sufinancirana sredstva osigurao je Centar za vozila Hrvatske d.d. kojem iskreno zahvaljujemo što su prepoznali stvarnu ugrozu i potrebe našeg naselja i naših žitelja.  Izgradnjom ove zadnje dionice ujedno smo završiti s izgradnjom staza u glavnoj ernestinovačkoj ulici, ukupne duljine 5.000 metara, a sve to je završeno u posljednje 3 godine.

Nastaviti ćemo s izgradnjom staza u narednom razdoblju u sporednim ulicama Ernestinova i Laslova, a da mislimo ozbiljno dokaz je nastavak izgradnje pješačkih staza u Laslovu već idući tjedan.