ZAVRŠENA 1. FAZA PJEŠAČKIH STAZA U GLAVNOJ ULICI NASELJA ERNESTINOVO

Izgrađena pješačka staza u glavnoj ulici u Ernestinovu

U listopada 2020.g  Općina Ernestinovo završila je radove na 1. fazi rekonstrukcije pješačkih staza u glavnoj ulici naselja Ernestinovo ukupne duljine 1400 metara.

Budući da je projekt obnove staza u glavnoj ulici naselja Ernestinovo zahtjevan u odnosu na naše financijske mogućnosti, podijelili smo ga u 2 faze. U ovoj, prvoj fazi, obnovili smo gotovo 1400 metara staza te smo kroz projekt znatno unaprijedili našu komunalnu infrastrukturu i utjecali na poboljšanje kvalitete življenja naših mještana.

Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 391.000,00 kn. Ukupna vrijednost projekta je  1 milijun kn, a ostatak sredstava općina je osigurala iz vlastitog proračuna.

 

Radovi na rekonstrukciji pješačkih staza i usporedno s njima i na izgradnji vodoopskrbne mreže, te izvođenju priprema za priključak na plin su bili opsežni i zahtjevni, stoga su i dosta dugo trajali. Ovim putem sumještanima se zahvaljujemo na razumijevanju, a mi nastavljamo dalje graditi nove kilometre pješačkih, biciklističkih staza i vodoopskrbne mreže u ostalim dijelovima naše općine.