SVEČANO OTVOREN NOVOIZGRAĐEN DJEČJI VRTIĆ “OGLEDALCE” U ERNESTINOVU

14. listopada 2020.g. u svečanom tonu otvorili smo naš vrtić uz prisustvo dragih nam uzvanika, Matilde Copić, ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i našeg su domaćina, predsjednika skupštine Osječko-baranjske županije Dragana Vulin.

Na samom otvorenju prisustvovali su mnogobrojni uzvanici, a naši mališani su svojom recitacijom i izvedbom himne vrtića razdragali sve prisutne. Nakon otvorenja vrtića, Božjim blagoslovom prostore vrtića posvetio je velečasni Tomislav Benaković.

Naš vrtić ima i svoj područni vrtić u Laslovu koji je također prije samog otvorenja preuređen i adaptiran, a pohađaju  ga djeca u poludnevnom programu predškolskog odgoja.

Presretni smo i zadovoljni što smo našim mališanima osigurali sigurno utočište u kojem će uz podršku i potporu svojih odgajatelja učiti, maštati, stvarati, rasti i razvijati se, a našim roditeljima mjesto u kojem će s punim povjerenjem ostavljati svoje mališana na odgoj marljivi i predanim odgajateljima. Našoj zajednici kroz izgradnju novog vrtića osigurali smo čvrste temelje za sigurno odrastanje djece.

Našoj djeci želimo da im vrtić bude mjesto prekrasnih i bezbrojno lijepih trenutaka, a našim odgajateljima i Upravnom vijeću vrtića želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Ernestinovu sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ukupni iznos projekta je 6.066.767,83 kn, iznosi potpore iz proračuna EU je 4.899.857,45 kn, dok ostala sredstva osigurava Republika Hrvatska  iz proračuna RH.