ZAPOČELA IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA II. FAZU KANALIZACIJE OPĆINE ERNESTINOVO

U listopadu 2020. godine započela je izrada projektne dokumentacije za preostalu neizgrađenu kanalizacijsku mrežu naselja Divoš, Laslovo i Ernestinovo.

Vrijednost ugovora za projektiranje II. faze kanalizacije cjelokupne  aglomeracije u koju spada i naša općina je oko 15 milijuna kn (za općinu Ernestinovo projektiranje iznosi oko 500.000,00 kn), a vrijednost radova koji će se izvesti u II. fazi izgradnje kanalizacijske mreže na području naše općine  procjenjuje se na oko 20 mil kn.

Izradom projekta i ishođenjem građevinske dozvole stvaraju se nužni uvjeti kako bi se mogla započeti izgradnja preostalog dijela kanalizacije što u slučaju naše općine znači u naselju Divoš te sporednim ulicama naselja Ernestinovo i Laslovo.

Izrada dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola će trajati oko 2-2 i pol godine nakon čega bi se projekt izgradnje prijavio na natječaj i krenulo u samu izgradnju sustava kanalizacije.

Ovo je veliki korak ka izgradnji preostalog dijela kanalizacije i završetku cjelokupnog kanalizacijskog sustava naše općine jer bez projekta i dozvola ne možemo ni početi graditi.

Veselimo se ovom projektu zajedno sa svima Vama, jer znamo koliko nam je prijeko potreban i važan sustav kanalizacije zbog zasićenosti naših sabirnih jama i razine podzemnih voda, a isto tako kako bismo doprinijeli zaštiti okoliša u kojem obitavamo i kako bismo našim mještanima omogućili poboljšanje komunalnog standarda i pružanje nužnih komunalnih usluga za stanovanje.

 

Ovim putem ističemo zahvalu Hrvatskim vodama i generalnom direktoru Zoranu Đuroković, Vodovodu Osijek i direktoru Ivanu Jukić i Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušić na financijskoj potpori i podršci ovom iznimno važnom  kapitalnom projektu za našu zajednicu.