Polažu se temelji katoličke crkve u Laslovu

Uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Općine Ernestinovo, Župe Sv. Rozalije Ivanovac na čelu s našim velečasnim Andrijom Vrbanić i udruge Kristova uzašašća Laslovo na čelu sa predsjednikom Ivicom Zegnal započela je dugo očekivana izgradnja katoličke crkve u Laslovu.

U Laslovu katolička crkva nije nikada postojala te su stoga vjernici morali putovati u udaljena mjesta na bogoslužja, a ona su se odvijala i subotom u prostorijama Osnovne škole Laslovo. Dugogodišnja želja vjernika da se u mjestu izgradi katolička crkva činom polaganja temelja postaje stvarnost. Projekt je za našu župu i općinsku upravu financijski zahtjevan, stoga je ispred nas višegodišnji put izgradnje, no ustrajati ćemo u dobroj vjeri crkvu izgraditi što je moguće prije, na zadovoljstvo pripadnika katoličke crkve u našoj zajednici, sa svrhom ispunjenja dugogodišnje težnje mještana za odlazak na bogoslužje u vlastitom mjestu.

Iznimno sretni i zadovoljni, u zajedništvu i uz Božji blagoslov, krećemo u izgradnju temelja katoličke crkve, temelja koji su simbol vjere i ufanja, u izgradnju mjesta koje će nam omogućiti da u zajedništvu i molitvi održimo svete mise, mjesta koje će nam omogućiti da naš Duh raste, mjesta u kojem ćemo dijeliti svoje radosti s drugima i primati crkvene sakramente, mjesta koje će nam biti potrebna utjeha u teškim životnim situacijama i simbol naših nadanja.