Besplatan prijevoz liječniku osiguran kroz projekt Tu smo za Vas

Općina Ernestinovo partner je u programu „Tu smo za vas“ čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“ trogodišnji   program za razdoblje 2020. do 2023. godine.

U okviru programa „Tu smo za vas“ pružamo uslugu prijevoza liječniku za starije i nemoćne osobe. Uslugu prijevoza provode naši volonteri te je ona za korisnika u potpunosti besplatna.

Za dogovor zainteresirane osobe trebaju kontaktirati SOS telefon GDCK Osijek  099/48 99 744 ponedjeljkom i utorkom, od 8:00 do 11:00 h. Prijevoz liječniku potrebno je najaviti minimalno dva tjedna unaprijed.

Prednost imaju starije i nemoćne osobe koje žive u samačkim domaćinstvima, slabije pokretne ili polupokretne, slabijeg imovinskog stanja, korisnici su prava iz sustava socijalne skrbi temeljem rješenja nadležnog centra za socijalnu skrb te prijevoz nisu u mogućnosti sami osigurati.

Broj i učestalost izlazaka na intervencije ovisi o trenutnim mogućnostima i kapacitetima GDCK Osijek. Usluga se pruža sukladno odobrenim sredstvima iz proračuna programa.

TU SMO ZA VAS– plakat