Završen je projekt modernizacije javne rasvjete u Ernestinovu i Divošu

Općini Ernestinovo u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice odobren je projekt Modernizacije javne rasvjete u iznosu od 593.070,00 kn za zamjenu postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela LED učinkovitim rasvjetnim tijelima.

Postojeće svjetiljke koje su bile predmetom zamjene ovog projekta bile su tehnološki zastarjele, nisu zadovoljavale kriterije po pitanju svjetlosnog onečišćenja, te su bile energetski neefikasne.

U prvoj fazi zamijenili smo rasvjetna tijela u Divošu i Ernestinovu, a ove godine planiramo nominirati na natječaj MRRFEU drugu fazu projekta, Laslovo. U sklopu projekta zamijenjeno je 213 postojećih, dotrajalih rasvjetnih tijela i nosećih lukova, sa 213 novih ekološki prihvatljivih LED rasvjetnih tijela i nosećih lukova. Ekološki prihvatljiva LED rasvjetna tijela smanjuju potrošnju el. energije u usporedbi s klasičnim rasvjetnim tijelom, smanjuju emisiju stakleničkih plinova i drugih štetnih plinova i okoliš, te se pri izradi koriste materijali koji nisu štetni za zdravlje. Novim rasvjetnim tijelima, osim energetske uštede, ostvarit će se značajna ušteda i u troškovima održavanja budući da svjetiljke karakterizira dug životni vijek.

Modernizacijom javne rasvjete povećali smo standard komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te unaprijedili energetsku učinkovitosti i pridonijeli zaštiti okoliš.

Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sredstva u iznosu od 486.317,40 kn osiguralo je MRRFEU, a ostatak od 106.752,60 kn osigurala je Općina Ernestinovo iz proračuna općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.