Obavijest korisnicima prijevoza

Svjesni smo velikih problema naših mještana kojima je javni prijevoz jedino sredstvo za odlazak sa i na posao ili u školu/na fakultet. Po saznanju da je Panturist raskinuo tarifnu uniju s GPP-om i nakon što su ukinuli veliki broj linija, te sve linije u nedjelju, kontaktirali smo ih, no bez velikih uspjeha. Danima smo ih zvali, no nisu se htjeli niti javiti na telefon.

Sa načelnicima općine Vuka i Vladislavci inicirali smo 2 sastanka u rujnu 2017.g. sa GPP-om te razgovarali o vraćanju njihovog prijevoza u naše općine. GPP nam je iznio da trenutačno nema dovoljno autobusa, te da će nove nabaviti u siječnju 2018.g. te sredinom 2018.g. vidjeti dali bi imali dovoljno autobusa kako bi ponovno uveli linije u našu općinu. Da bi GPP dobio ponovno pravo prijevoza na našem području, morali bi tražiti izvanredno usklađivanje linija, te ukoliko se ostali prijevoznici žale, njihov zahtjev bi s velikom vjerojatnošću bio odbijen. Također, GPP je napravio kalkulaciju isplativosti ponovnog uvođenja linija, te po njihovom izračunu svaka općina bi morali pokrivati gubitak, odnosno subvencionirati prijevoz otprilike 220.000,00 kn godišnje. Tom iznosu treba dodati i iznos za sufinanciranje karata učenicima i studentima, što bi predstavljalo zaista ogromno opterećenje za općinski proračun.

Nadalje, Panturist je zakupio linije u našoj općini te niti jedan drugi prijevoznik nema pravo obavljati prijevoz na našem području. Nažalost zakon im dopušta da linije ukinu i izbrišu iz voznog reda.

Budući da velik broj općina na području županije ima isti problem inicirali smo sastanak sa županom Osječko-baranjske županije i zatražili pomoć u rješavanju problema. Problem je veoma opsežan i velik te samostalno ne možemo mnogo učiniti, nažalost niti dovoljno brzo.

U zajedničkoj suradnji sa županijom radimo na rješavanju problema i iznalaženju rješenja od samog početka. Nadamo se da ćemo što prije imati informacije i pronaći rješenje te uspostaviti javni prijevoz kakav naši mještani i zaslužuju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.