Odobren projekt “Suprotstavljanje euroskepticizmu kroz očuvanje kulturne baštine”

U suradnji sa partnerima iz 7 europskih zemalja (Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Srbija) Općina Ernestinovo sudjeluje kao partner u projektu “Suprotstavljanje euroskepticizmu kroz očuvanje kulturne baštine”. Projekt je odobren u okviru programa Europa za građane.

Cilj ovog programa je pridonijeti razumijevanju građana EU, njezinoj povijesti i raznolikosti, poticati europsko građanstvo i poboljšati uvjete za građansko i demokratsko sudjelovanje na razini EU, povećati svijest o zajedničkoj povijesti i vrijednostima te poticati demokratsko sudjelovanje građana na razini EU. Projekt je ukupne vrijednosti 108.000,00 kuna. Glavne aktivnosti i trodnevna konvencija svih partnera održati će se u svibnju 2018.g.

Raduje nas vijest o odobrenju ovog projekta, budući da nemamo niti jedan odobren projekt iz Eu fondova u proteklih 8 godina. Ovaj projekt biti će nam svakako lijepo partnersko iskustvo sa susjednim zemljama ali i referenca pri prijavi na natječaje za privlačenje sredstava iz EU fondova. Naime, prilikom prijave na natječaje iz fondova EU uvijek morate navesti projekte koje ste provodili u posljednje 3 godine a koji su dodijeljeni iz sredstava EU fondova, koji su Vam ujedno referenca da ste pouzdani prijavitelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.