POTPISANI UGOVORI O DODJELI STIPENDIJA

Kako bi nagradili i potaknuli naše školarce i studente, Općina Ernestinovo četvrtu godinu za redom raspisala  je natječaj  za dodjelu stipendija za učenike i studente te na temelju provedenog natječaja zaključila ugovore o stipendiranju.

Dodjelom stipendija želja nam je bila nagraditi naše darovite učenike i studente, olakšati im školovanje, te ih potaknuti da i nadalje ostvaruju izvrsne rezultate. Kroz natječaj za dodjelu stipendija dodjeljuje se 5 učeničkih i 5 studentskih stipendija, a dodatno se boduju deficitarna zanimanja na području Osječko-baranjske županije i to temeljem Preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja koju objavljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Također, izmjenom Pravilnika o stipendijama Općine Ernestinovo uvesti ćemo i studentske stipendije za izvrsnost u postignutim rezultatima studiranja,  za koje će natječaj biti raspisan koncem ove ili početkom iduće godine.

Stoga, dragi studenti, pratite naše stranice kako ne biste propustili natječaj!

Dodjelom stipendija svrsishodno želimo nagraditi trud u učenju i iskazati da se ulaganje u znanje isplati, jer znanje je temelj budućnost.

**Uz stipendije, općina i nadalje u suradnji s Vladom RH i Osječko-baranjskom županijom sufinancira cijenu učeničke karte koja je za njih u potpunosti besplatna, a svim studentima s područja općine, kako redovnim tako i izvanrednim, sufinancira mjesečni prijevoz u iznosu od 300,oo kn.