Osigurat ćemo kvalitetniji i brži pristup internetu

Projektom, čija je vrijednost 54 milijuna kuna, će se na području Osječko-baranjske županije i naše općine  ( i u partnerskim općinama Antunovac, Erdut, Vladislavci, Vuka, Šodolovci i Čepin) osigurati infrastruktura potrebna za širokopojasni pristup nove generacije (eng. Next Generation Access – NGA) za sve potencijalne korisnike na tzv. „bijelim“ adresama.

Etape će se puštati u rad u skladu s dinamikom radova, a s obzirom na izgrađenost komunalne infrastrukture u našoj općini, gdje je HT infrastruktura raširena i dostupna u svim ulicama, mještani  naše općine  će među prvima imati mogućnost priključka na optičku infrastrukturu – već tijekom kraja  ove i početkom sljedeće godine.

Svi korisnici koji će koristi usluge na optičkoj infrastrukturi imati će kvalitetan, neprekinuti pristup internetu od minimalno 100 Mbit/s simetrično koji će im omogućiti nesmetani rad od kuće, praćenje škole na daljinu, korištenje usluga e-zdravstva, e-građanin i sl. Također, optička infrastruktura doprinijeti će povećanoj atraktivnosti općine na način da će omogućiti lokalnoj zajednici stimuliranje konkurentskog okruženja.

Od ukupnog iznosa, 19,4 milijuna je osigurano iz Europskih fondova, a ostatak projektnih  sredstava ulaže  HT.