Još jedna titula u rukama općine Ernestinovo, Park skulptura najljepši i najfunkcionalniji park u Hrvatskoj u kategoriji općina.

Za titulu najljepšeg i najfunkcionalnijeg parka borilo se 27 prekrasnih parkova iz gradova i općina na području Lijepe naše, na izboru koji je organizirao portal  Gradonačelnik.hr.

Najbolje ocjene u konkurenciji općina za najljepši i najfunkcionalniji park po izboru stručnog žirija  osvojila je Općina Ernestinovo i naš Park skulptura u Ernestinovu.  Po izboru  Facebook publike osvojili smo drugo mjesto.

Stručni žiri činili su predstavnici Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata te predstavnik projekta gradonačelnik.hr, koji su imali zahtjevan  zadatak izabrati najljepše i najfunkcionalnije parkove po stručnim kriterijima. Ocjenjivali su, tako, oblikovno rješenje parka, njegovu funkcionalnost, izbor biljnog materijala, održavanje, urbanu opremu i njezino održavanje, kvalitetu i količinu sadržaja u parku te inovacije i nove tehnologije.

 

Tijekom  osam dana izbora naš Park skulptura i predivne slike iz njega  vidjela je cijela Hrvatska što je svakako snažna promocija naše zajednice, Kolonije kipara naivaca i jedinstvenih skulptura u starom slavonskom hrastu kojima se dičimo.

 

Ponosni smo i zahvalni našem komunalnom pogonu općine i našim dečkima koji se brinu svakodnevno za izgled našeg parka, kao i za sve ostale zelene površine, i našim kiparima naivcima koji iz godine u godinu stvaraju monumentalne i prepoznatljive skulpture naive, koje su simbol naše zajednice i daju poseban čar i dašak parku, čineći ga posebnim.

Zahvalni smo i našim mještankama Jadranki Dizdar, Milici Reinhart Tešankić i Maji Bračun na prekrasnim i profesionalno snimljenim fotografijama našeg parka, s kojima smo se javili na izbor.

Bez vas svih, ove titule ne bi ni bilo.