Olimpijada u DV Ogledalce Ernestinovo

Zahvaljujući  vrijednoj donaciji HEP-a kroz  Projekt “Sportom do zdravlja”,  DV Ogledalce Ernestinovo nabavilo je različita sportska pomagala, lopte, koševe, vreću za boksanje, lukove i strijele, lopte za boćanje, opremu za badgminton, sanjke…

Povodom održavanja Olimpijade Ogledalce sve odgojne skupine imale su različite sportske aktivnosti prilagođene uzrastu djece. Potezanje užeta, skakanje u vreći, nošenje loptice, aktivnosti na poligonu,  vožnja triciklom, odbojka. Kroz igru i zabavu odgajateljice su još jednom djecu poučile o važnosti kretanja i boravka na svježem zraku. Djeca su se igrala, vježbala, rastezala, razvijala motoriku rješavajući zanimljive poligone i pritom dobro zabavila. Na kraju je uslijedila podjela zasluženih medalja.

Bavljenje sportom je jedan od važnih čimbenika zdravlja naše djece. Dječji vrtić Ogledalce Ernestinovo kontinuirano potiče djecu na bavljenje sportom. Tijekom godine upoznali smo različite sportove, sportske discipline, povijest sportskih natjecanja te važnost zdrave prehrane i kretanja.

Sport volimo jer djeca kroz njega razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije. Isto tako, djeca kroz sport mogu zadovoljiti niz različitih potreba: potrebu za kretanjem, potrebu za druženjem, potrebu za sigurnošću i redom, potrebu za samoostvarenjem, potrebu za pripadanjem i sl. Također, ako se dijete identificira sa sportom kojim se bavi i kojeg voli, tada je manja vjerojatnost da će raditi stvari koje nisu u skladu s tom ulogom; a poznato je kako sport kao takav promiče zdrav stil života, timski duh, razvija disciplinu i potiče stvaranje radnih navika.

Stoga se nadamo u skoroj budućnosti mnogim sličnim projektima.