Krenuli radovi na postavljanju ambijentalne rasvjete u parku u središtu Ernestinova

Danas, rano u jutro, krenuli smo s radovima na postavljanju ambijentalne rasvjete u novoizgrađenom parku uz crkvu u središtu Ernestinova.

Odobren projekt ćemo provesti u partnerstvu s Fondacijom za razvoj hrvatske zajednice “Cro-fond“ iz Vojvodine, kroz program koji potiče partnerstvo, prekograničnu suradnju i osnaživanje povezanosti s Hrvatima izvan Republike Hrvatske na području kulturnih i drugih djelatnosti, a uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kroz odobrena sredstva Ministarstva, Općina Ernestinovo će postaviti ambijentalnu rasvjetu vrijednu 150.000,00 kn, dok će naš partner osigurati kupnju računalne opreme za svoje prostore vrijedne 120.000,00 kn.

 

 

U navedenom parku smo protekle godine postavili skulpture naive, zasadili stabla i izgradili cikloturističko odmorište. Ove godine postavit ćemo novu rasvjetu, a sve kako bismo ambijentalno naglasili već postavljene drvene skulpture te na taj način doprinijeti njihovoj vidljivosti i poboljšanju turističke ponude kontinentalnog turizma.

U parku planiramo i izgraditi staze i postaviti komunalnu opremu u vidu klupa i koševa, a za sufinanciranje ovog projekta smo se prijavili na natječaj Osječko-baranjske županije te se nadamo i njegovom odobrenju i realizaciji čime bismo završili uređenje našeg novog, ali nadasve predivnog parka koji stasa i stasati će za sve generacije koje nadolaze.