Održana završna konferencija projekta „Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- Osnažene Ernestine faza II“

Završna konferencija projekta „Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- Osnažene Ernestine faza II“ održana je 12.8.2022. godine u Vijećnici Općine Ernestinovo.

Prisutnima se obratila voditeljica projekta Maja Bračun zahvalivši se svima uključenima u projekt. Ovo je projekt od iznimne važnosti za našu zajednicu, jedan od projekata koji se željno iščekuje jer ujedinjuje našu sredinu. Ostvaruje kontakt ljudi u zajednici, potiče naše sumještane u aktivno sudjelovanje u te pruža podršku, pomoć i najvažnije svakodnevnu toplu riječ. Kroz projekt smo zaposlili 21 ženu i obilazili 150 korisnika. Jedna od koristi projekta koju u početku možda nismo niti očekivali je upoznavanje naše zajednice. Svakodnevnim direktnim kontaktom s našim mještanima dobili smo uvid u njihove potrebe i pomogli im u ostvarivanju njihovih prava, slušali smo prijedloge za poboljšanje i napredak naše životne sredine, sugestije za buduće projekte. Time je naša općina postala zajednicom koja je uključena i aktivna. Osluškujući, razvijali smo je u skladu s potrebama mještana. Ovakvi projekti zbližavaju zajednicu i stvaraju nove „obitelji“ te šire svijest o potrebi brige o starijim osobama.

Iako ovaj projekt završava, upravo smo u očekivanju potpisa ugovora za „Osnažene Ernestine III“ te se veselimo nastavku uspješne suradnje i druženja.