Izgradnja u kontinuitetu

Izgradnja u kontinuitetu, bez i jednog trena predaha, je ono što karakterizira našu malu zajednicu, a čemu svjedoče svakodnevni navodi kako izvođača radova, nadzornih inženjera kao i Ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo, koji ističu kao je naša općina jedna od rijetkih koja niti u jednom periodu svog rada,  od 2017.g.  kada smo preuzeli izvršnu vlast, pa sve do danas, nije imala zastoj niti prekid investicijskih radova i izgradnje objekata na sveopću korist žitelja.

Stoga smo, onako kako smo navikli, iz jednog projekta u drugi, treći….  nakon završetka radova na izgradnji staza u Ernestinovu bagere i mehanizaciju preselili na drugu lokaciju, točnije u Laslovo kako bismo nastavili kontinuirano ulagati i graditi na našem području.

Prvi projekt s kojim smo krenuli u realizaciju  obuhvaća izgradnju staza na lijevoj strani Ulice Petefi Šandora do Trga hrvatskih branitelja ukupne vrijednosti 500.000,00 kn, dugih 500 m.

Druga investicija odnosno projekt koji ćemo provesti u Laslovu obuhvaća izgradnju staza od Trga hr. branitelja do bivšeg Prvog maja na  lijevoj strani.  Druga dionica investicija je vrijedna 810.000,00 kn, te će se u sklopu nje renovirati 750 m staze. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dok će preostala sredstva za oba projekta osigurati Općina Ernestinovo.

Postojeće staze s lijeve strane navedene trase će se sanirati kroz ovaj projekt, a nadamo se da ćemo uskoro krenuti i sa sanacijom ostalih staza u onim zonama naselja u kojima je kanalizacija završena. Vodimo računa o gradnji infrastrukture u onim područjima u kojima je završena izgradnja kanalizacije, a u onim dijelovima gdje kanalizacija nije završena, staze će se graditi odmah nakon izgradnje kanalizacijskoga sustava, a sve kako bismo naša skromna proračunska sredstva iskoristili na najučinkovitiji način i kao se ne bi iznova rušile kada krene izgradnja kanalizacije. Novoizgrađene staze bit će reprezentativni dio koji će svim žiteljima Laslova ukazati kako će izgledati sve staze u Laslovu nakon sanacije i izgradnje.

Također, svjesni smo činjenice da desna strana navedene ulice u jednom dijelu nema izgrađeni nogostup, no on će se izgraditi u sklopu izgradnje biciklističko-pješačkih staza naselja Laslova, koje će se protezati duž glavne laslovačke ulice, s lijeve strane Ulice Pobjede i s lijeve strane Školske ulice. Za navedeni projekt ishodili smo svu potrebnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu te s nestrpljenjem  očekujemo raspis natječaja na koji ćemo se prijaviti., i naravno nastaviti graditi…