Održana 18. međunarodna kolonija mladih Ernestinovo

Međunarodna kolonija mladih proizašla je kao logičan slijed prenošenja znanja na mlade po uzoru na Kiparsku koloniju u Ernestinovu. Održava se u partnerstvu OŠ Ernestinovo, Općine Ernestinovo i Male akademije umjetnosti Ernestinovo i Likovne udruge Petar Smajić, a pod pokroviteljstvom Općine Ernestinovo, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Osječko-baranjske županije. Uključuje kreativni rad s darovitom djecom, pripadnicima nacionalnih manjina i djecom s posebnih potrebama.

Uobičajeno, djeca koja sudjeluju na Međunarodnoj koloniji mladih okupljaju se iz svih dijelova Hrvatske , Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a interes i broj sudionika svakom godinom raste. Zbog uvjeta u kojima se nalazimo na ovogodišnjoj koloniji mladih sudjelovao je manji broj sudionika sukladno smjernicama Stožera civilne zaštite, a radionice su se održale razdvojeno.

Kroz suradnja i osnaživanje potiče se djecu na razvijanje kreativnih i umjetničkih potencijala, na osnaživanje kreativnosti i stvaralaštva, omogućavanje osobnog razvoja, koji se inače ne bi mogao ostvariti s obzirom na socijalni status osoba i udaljenost većih kulturnih centara u regiji te omogućava pristup širokom području kulturnog izraza.

Voditelj kolonije je  prof. Damir Škrlec,  a ovogodišnje radionice polazilo je  40-ero djece i mladih

Slikarsku radionicu je vodila Milica Reinhart Tešankić, keramičku Timea Liška, oblikovanje u drvetu Siniša Tešankić i 3D modeliranje Tomislav Herega.

Dogodine, nadamo se, Kolonija mladih zasjat će u puno obimu uz mnoštvo razigrane i vesele djece, željne kreativnog stvaralaštva.