Obilježavanje Spomendana mjesta Ernestinova – 20. studenoga

Općinski ogranak UHDDR Ernestinovo u suradnji s Općinom Ernestinovo i pod pokroviteljstvom Županije osječko-baranjske organizira i provodi obilježavanje „Spomendana mjesta Ernestinova – 20. studenoga“, tužna i bolna 31. obljetnica  okupacije mjesta koje je pretrpjelo velike ljudske i materijalne žrtve u Domovinskom ratu na južnoj obrani grada Osijeka.
 

Članovi Udruge odavajuči dužno poštovanje i počast posjete svaki grob u kojem su pokopani branitelji iz Ernestinova, na raznim lokacijama koja sežu od Bukovlja kod Slavonskog Broda do Drenja kod Đakova, te okolnih groblja u Osijeku, Antunovcu, Ivanovcu i Ernestinovu – ukupno je 37 grobnih mjesta, zatim spomenik hrvatskim braniteljima u Ernestinovu, mjesto masovne grobnice u ernestinovačkom parku te spomenik pripadnicima 101. brigade iz Zagreba i pripadnicima bojne HOS-a na crpnoj stanici “Dvor” te pripadnicima 132. brigade Našice, na ulazu u Paulin Dvor.

Nakon obilaska svih grobnih mjesta, slijedi Sveta misa u ernestinovačkoj Crkvi presvetog trojstva za sve poginule i nestale branitelje i civile u obrani sela Ernestinova i polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima i mjesta masovne grobnice (D.S)