BAROKNOM RASVJETOM UPOTPUNILI PARK U SREDIŠTU ERNESTINOVA

Kako bismo ambijentalno naglasili postavljene drvene skulpture naive, po kojima je Ernestinovo poznato i prepoznatljivo diljem Lijepe naše i svijeta,  u novoizgrađenom parku u središtu Ernestinova postavili smo  ambijentalnu rasvjetu.

Projekt smo proveli u partnerstvu s Fondacijom za razvoj hrvatske zajednice “Cro-fond“ iz Vojvodine, kroz program koji potiče partnerstvo, prekograničnu suradnju i osnaživanje povezanosti s Hrvatima izvan Republike Hrvatske na području kulturnih i drugih djelatnosti, a uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kroz odobrena sredstva Ministarstva, Općina Ernestinovo je postavila ambijentalnu rasvjetu vrijednu 150.000,00 kn, dok je naš partner osigurao kupnju računalne opreme za svoje prostore vrijedne 120.000,00 kn.

U navedenom parku smo protekle godine postavili skulpture naive, zasadili stabla i izgradili cikloturističko odmorište, a kroz naredno razdoblje planiramo  izgraditi staze, postaviti komunalnu opremu u vidu klupa i koševa, čime bismo završili uređenje našeg novog, ali nadasve predivnog parka koji stasa i stasati će za sve generacije koje nadolaze.