Radovi na osiguranju bržeg interneta u tijeku

Započeli su radovi na  projektu „Izgradnja mreže sljedeće generacije bijelih područja na području Osječko-baranjske županije„ kroz koji ćemo osigurati  kvalitetniji i brži pristup internetu.

Kroz projekt  ukupne vrijednosti 54 milijuna kuna će se na području Osječko-baranjske županije, odnosno na području naše općine (i u partnerskim općinama Antunovac, Erdut, Vladislavci, Vuka, Šodolovci i Čepin) osigurati infrastruktura potrebna za širokopojasni pristup nove generacije (eng. Next Generation Access – NGA) za sve potencijalne korisnike na tzv. „bijelim“ adresama.

Projekt osigurava internet koji omogućuje velike brzine prijenosa podataka, a s obzirom na izgrađenost komunalne infrastrukture u našoj općini, gdje je HT ima izgrađenu POSTOJEĆU infrastrukturu, mještani  naše općine će se među prvima imati mogućnost priključiti na optičku infrastrukturu – već tijekom kraja ove i početkom sljedeće godine.

Svi korisnici koji će koristi usluge na optičkoj infrastrukturi imati će kvalitetan, neprekinuti pristup internetu do 100 Mbit/s simetrično koji će im omogućiti nesmetani rad od kuće, praćenje škole na daljinu, korištenje usluga e-zdravstva, e-građanin i sl.

Također, optička infrastruktura doprinijeti će povećanoj atraktivnosti općina na način da će omogućiti lokalnoj zajednici stimuliranje konkurentskog okruženja.

Od ukupnog iznosa, 19,4 milijuna je osigurano iz Europskih fondova, a ostatak projektnih sredstava ulaže HT. Ovim putem iskazujemo zahvalu Osječko-baranjskoj županiji koja je bila nositelj izrade i prijave projekta na natječaj, a sve sa svrhom razvoja širokopojasne infrastrukture na području općina u prstenu Osijeka