NABAVLJENA OPREMA ZA MONTESSORI PEDAGOGIJU

U sklopu projekta „Obiteljski sklad kroz produljeni rad DV Ogledalce Ernestinovo“  odgojiteljice su pohađale edukaciju i oblike podrške u primjeni Montessori pedagogije.

Cilj je metode Montessori  njegovati dječju osobnost, neizravno poticati zanimanje za različita područja, a učenje pretvoriti u igru. Naglasak nije na poučavanju djeteta, nego se osigurava poticajna okolina koja povećava dječju prirodnu radoznalost i omogućuje djetetu spontano učenje otkrivanjem. Moto je: “Pomozi mi da to učinim sam.” Na taj se način jaki usavršavaju, a slabi jačaju.

Svrha edukacije odgojitelja je da nakon usvojenih novih znanja u svakodnevnom radu s djecom primjenjuju odgojno-obrazovni rad prema koncepciji Marie Montessori usmjeren ka stjecanju određenih znanja, vještina i vrijednosti, a koko bi to mogli, u sklopu projekta smo nabavili raznovrsnu didaktičku opremu za Montessori.

 

Projektne aktivnosti i nabavku opreme za rad s djecom po Montessori pedagogiji u sklopu  projekta „Obiteljski sklad kroz produljeni rad DV „Ogledalce“ Ernestinovo“ sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. u 100% iznosu. Projekt je ukupne vrijednosti 140.034,04 eura (1.055.086,14 kuna).