Energetska učinkovitost obiteljskih kuća

Sukladno iskazanom interesu stanovnika Općine Ernestinovo za sufinanciranjem programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, obavještavamo sve zainteresirane da se provedba programa planira započeti u proljeće 2015. godine. Objava prvih natječaja predviđa se u svibnju 2015., i tijekom narednih godina, za sve vrijeme trajanja programa sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Naime, program povećanja energetske učinkovitosti sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti i trajanje ovog programa predviđeno je u razdoblju od 2014.-2018.

Do sada su građani iskazali interes za sufinanciranje toplinske zaštite vanjske ovojnice (fasade) te sufinanciranje energetski učinkovite vanjske stolarije (prozora i vrata), a po potrebi i iskazanom interesu građana Općina Ernestinovo uključit će se i u dodatne programe energetske učinkovitosti.

Kako bi se građani mogli što bolje pripremiti za uključivanje u program energetske učinkovitosti, i što spremnije dočekati objavu natječaja za dodjelu sredstava, okvirno navodimo dokumentaciju koja će se tražiti uz prijavu na natječaj:

  • prijavni obrazac (propisuje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost)
  • potvrda o prebivalištu na adresi obiteljske kuće u kojoj se projekt povećanja energetske učinkovitosti provodi, a nalazi se na području Općine Ernestinovo
  • dokaze da je obiteljska kuća u kojoj je kućanstvo u kojem se Projekt provodi:
    • postojeća u smislu Zakona o gradnji (NN 153/13) – da ima valjanu građevnu dozvolu ili da je legalizirana u postupku legalizacije bespravno sagrađenih objekata (postupak legalizacije mora biti dovršen)
    • da je u vlasništvu podnositelja zahtjeva za sufinanciranje ili u vlasništvu člana/članova uže obitelji podnositelja zahtjeva koji je suglasan s provođenjem Projekta energetske učinkovitosti
  • predračun sa specifikacijom svih radova i materijala

Natječaj će biti namijenjen fizičkim osobama i predmetom Projekta energetske učinkovitosti mogu biti samo obiteljske kuće.

Uvjeti natječaja navedeni su okvirno, a detaljniji uvjeti bit će objavljeni naknadno, po određivanju uvjeta sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

O tijeku aktivnosti građane ćemo pravovremeno izvještavati putem službene internetske stranice Općine Ernestinovo.

                                                                                                                               Općina Ernestinovo

VODIC Kako do sredstava za energetsku obnovu kuca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.