BICIKLISTIČKO – PJEŠAČKA STAZA POPRIMA SVOJ KONAČNI OBRIS

Radovi na izgradnji biciklističko-pješačke staze na području naše Općine teku očekivanim tempom i biti će odrađeni u ugovornom roku.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji biciklističkog mosta preko Bogotskog kanala, izgrađeno je i više od pola dionice staze unutar naselja Ernestinovo koja je široka 2,5 m, a između Ernestinova i Laslova vrše se zemljani iskopi nakon kojih će uslijediti postavljanje rubnjaka, konstrukcije staze te asfaltiranje.

Nakon završetka ovog projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna našim žiteljima kao i svim drugim korisnicima biti će na raspolaganju 6,5 km novoizgrađene biciklističke infrastrukture.

Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda. Europska unije financirat će projekt u intenzitetu od 85%, a preostalih 15% osigurati će općina Ernestinovo.

Projektom izgradnje biciklističko-pješačkih staza biti će obuhvaćena izgradnja biciklističke staze od Ivanovca, uz Divoš po bentu, do Ernestinova, biciklističko-pješačke staze sa zapadne strane naselja Ernestinovo, te biciklističke staze do naselja Laslovo. Sa stazom smo morali stati 700-ak metar prije samog naselja Laslova, budući da nismo mogli ishoditi dozvolu za taj dio staze zbog propusta u prostornom planiranju koji su napravljeni još prije 10-ak godina. Kada se steknu uvjeti, projektirat ćemo dio staze koji nedostaje do samog Laslova i nadograditi ga.