OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA POČETKA DOMOVINSKOG RATA U LASLOVU

Uz mnogobrojne uzvanike i izaslanstva obilježena je 30. obljetnica početka Domovinskog rata u Laslovu i 30. obljetnica osnutka laslovačke satnije.

Mještani Laslova i Laslovo pretrpjeli su velike ljudske žrtve i strašna ratna razaranja. Od početka rata Laslovo je bilo prva crta obrane nepokorenog nam grada Osijeka, a od studenog 1991. do 1998.g okupirano, u potpunosti razrušeno, opustošeno i razoreno selo.

Pripadnici hrvatskih ratnih postrojbi, hrvatski dragovoljci i branitelji, dali su neopisivo veliki obol i podnije enormnu žrtvu u stvaranju samostane nam domovine. Ustrajnošću, hrabrošću i odlučnošću ostvarili smo stoljetnu težnju hrvatskog naroda. Zahvaljujući hrvatskih braniteljima, danas kročimo slobodnom Hrvatskom i u zajedništvu stvaramo svjetlu budućnost za buduće generacije.

Doprinos stvaranju slobodne nam Hrvatske nikada nećemo zaboraviti, i iz godine u godinu u zajedništvu ćemo se pokloniti žrtvi stradalih i nestalih hrvatskih branitelja i civila i svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Od srca čestitam 30. obljetnicu osnivanja laslovačke satnije hrabrim braniteljima Laslova i Lijepe naše.