Završen sustav vodoopskrbe u Ernestinovu vrijedan 21 milijun kuna

Zbog dotrajalosti azbestnih cijevi i velikih gubitaka vode na mreži, 2019.g. započeli su radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u cijelom naselju Ernestinovo. Ukupna vrijednost projekta “rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u Ernestinovu” iznosi 21 milijun kuna, a Općina Ernestinovo u njemu financijski sudjeluje s 4 milijuna kuna.

Ministarstva regionalnog razvoja i fonda EU dodijelilo nam je 900.000,00 kn kroz dvogodišnje sufinanciranje i prijavu općine na natječaje, čime smo dodatno smanjili naše sufinanciranje s 4 na 3 milijuna kuna.

Radovi na mreži dugoj 12.000 metara su okončani nakon dvogodišnjih opsežnih radova, a rezultat svega je potpuno nova vodoopskrbna mreža u Ernestinovu. U sklopu projekta, zamijenili smo dotrajale cijevi od azbesta novim, izgradili nove šahte, postavili nove priključke za sve mještane i digitalne čitače brojila te novu hidrantsku mrežu, kao i obnovili stazu od crkve do novog vrtića.

Izgradnjom nove mreže spriječili smo gubitke vode koji su bili preko 40%, a korist ovog projekta ogleda se i u zdravijoj i čišćoj vodi, te pridonosi zdravlju korisnika i očuvanja našeg okoliša.

Kao i mnogi drugi projekti, i ovaj projekt rezultat je napornog rada, zalaganja i jasne vizije općinske uprave, ali i potpore i podrške Hrvatskih voda na čelu s generalnih direktorom g. Đurkovićem, Osječko-baranjske županije, resornih ministarstava i državnih institucija krov Vladu RH, kojima od srca zahvaljujemo u ime svih žitelja općine.