Završen projekt LED rasvjete u cijeloj općini

U sklopu projekta, ugradili smo 212 novih, ekološki prihvatljivih LED rasvjetnih tijela, kojima smo zamijenili postojeće dotrajale i ne ekonomične žarulje javne rasvjete, te smo zamijenjeni i noseće lukove. Postavljena je nova rasvjeta u cijelom naselju Laslovo i nadograđena je rasvjeta u Divošu i Ernestinovu na mjestima na kojima nije bila dostupna.

Postavljanjem novih led žarulja završili smo kompletnu LED rasvjetu u našoj općini, te osvijetlili i one dijelove ulica u kojim nikad nije ni postojala rasvjeta. Provođenjem ovog projekta ostvarili smo značajne uštede energije, smanjili troškove poslovanja, troškove popravaka i održavanja, kao i svjetlosno onečišćenje što će direktno pridonijeti očuvanju, zaštiti i unapređenju zaštite okoliša, unapređenju energetske učinkovitosti, te povećati sigurnost građana, a osobito pješaka i biciklista. Nakon završetka I. faze rasvjete naši računi za javnu rasvjetu smanjili su se za oko 40%. Procjenjuje se da će uštede na utrošenu električnu energiju za javnu rasvjetu nakon završetka cijelog projekta, odnosno II. faze biti oko 70%.

Projekt se proveo uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i dakako iz proračuna naše općine. Ukupna vrijednost projekta je 500.000,00 kn.

Ovo je još jedan u nizu projekta na kojim smo kao općinsko vodsvo ponosni, još jedan u nizu projekata koji smo obećali i izrealizirali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.