Započela sanacija pješačkih staza u parku skulptura

Pješačke staze u samom središtu naselja Ernestinovo i Parku skulptura su u izuzetno lošem stanju, djelomično su napravljene od kamenih kocaka, koje su upale budući da ispod njih nije napravljen tampon, te od betona koji je popucao i orunio se. Tijekom kišnih razdoblja onemogućen je prolaz zbog blata i vode koja se zadržava u rupama, stoga smo projekt nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU i dobili odobrenje i financijsku potporu.

Projekt je ukupne vrijednosti 285.000,00 kn, a zajednički će ga sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Općina Ernestinovo iz vlastitog proračuna.

U tijeku su pripremni radovi na rušenju i iskopu postojeće konstrukcije i zemljani radovi. Izraditi će se nova posteljice i nosivi sloja od kamena, postaviti rubnjaci i opločnjaci, te sanirati zelenih površine. Svi postojeći opločnjaci će se ponovno iskoristiti, te će se kupiti jedan dio opločnjaka koji nedostaje. Također, asfaltirati će se pristup do Galerije Petar Smajić i napraviti nova staza od opločnjaka prema OŠ Ernestinovo.

Sanacijom navedenih staza uljepšati ćemo vizuru našeg parka punog predivnih skulptura naive.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.