Uskoro novi most u Laslovu na rijeci Vuki – nova odluka o financiranju – nova investicija od 4,5 milijuna kuna

Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Eu prijavili smo projekt izgradnje novog mosta preko rijeke Vuke u Laslovu.

Za most smo 2019.g. izradili projektnu dokumentaciju, ishodili građevinsku dozvolu te strpljivo čekali na natječaj za prijavu. Da se trud, zalaganje, požrtvovnost i neiscrpno promišljanje o potrebama naših mještana i sela isplati, dokaz je nova Odluka o odabiru našeg projekta!

Ukupna vrijednost izgradnje mosta na rijeci Vuki u Laslovu prelazi 4,5 milijuna kuna, a sama investicija premašuje podosta naše cjelogodišnje općinske prihode. Ministarstvo nam je za projekt odobrilo 2 milijuna kuna, a ostatak sredstava ćemo osigurati u suradnji s državnim institucijama i iz proračuna općina Ernestinovo.

 

U našoj općini postaje 3 mosta, prvi – novi biciklistički most koji smo izgradili prošle godine preko Bobotskog kanala, drugi u Laslovu koji će se počet graditi na temelju ove odluke, a treći na rijeci Vuki između Ernestinovo i Petrove Slatine ( na granici s Općinom Šodolovci) koji će se također uskoro počet graditi uz financijsku potporu Osječko-baranjske županije i Županijske uprave za ceste OBŽ .

 

Na slikama je prikazan stari i iznimno opasni most koji uskoro odlazi u povijest uz zahvalu što nam je služio!!