Polaznice projekta Zaželi “Osnažene Ernestine” počele skrbiti o starijim i nemoćnim osobama

Nakon četiri mjeseca teorijske nastave i prakse polaznice iz Ernestinova i Laslova u sklopu projekta „Osnažene Ernestine“ završile su osposobljavanje za njegovateljicu, te su im svečano uručene diplome koje su stekle svojim vrijednim radom i učenjem. Program je verificiran od strane Ministarstva obrazovanja i upisuje se u radnu knjižnicu.

Edukacija za njegovateljicu provedena je u sklopu projekta „Osnažene Ernestine“ kojeg provodi Općina Ernestinovo, financiranog bespovratnim sredstvima u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Polaznice su kroz teorijsku i praktičnu nastavu savladale znanja iz osnova gerontologije, anatomije i fiziologije, njege starijih i nemoćnih te bolesnih osoba, zaštite na radu i prve pomoći. Sva ova znanja pomoći će im pri njegovanju i pružanju pomoći našim mještanima o kojima će skrbiti iduća 23 mjeseca, ali i pri lakšem zapošljavanju nakon završetka ovog projekta.

Zahvaljujemo se Otvorenom pučkom učilištu Poetika na profesionalnosti pri organizaciji i izvođenju edukacije te domovima za starije osobe u našoj općini- Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe Divoš, Obiteljski dom za starije i nemoćne „Mira“ i Obiteljski dom Ivan Kanisek koji su prihvatili naše polaznice na praksu te im prenijeli praktično iskustvo rada sa starijim ljudima. Edukacijom su buduće njegovateljice dobile čvrste temelje za rad, kao i zanimanje koje je traženo i tržišno i međunarodno priznato.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.