Dovršeno uređenje kuće oproštaja i groblja u Laslovu

Kuća oproštaja u Laslovu sagrađena je po povratku iz progonstva u razdoblju od 2000-2002. g. dobrovoljnim radom i doprinosom mještana te tvrtki koje su pomagale u obnovi naselja, no nažalost ni 15-ak godina kasnije nije bila dovršena. Kako bismo kuću oproštaja stavili u funkciju i stvorili uvjete za dostojan ispraćaj pokojnika bilo ju je potrebno ožbukati i oličiti unutrašnje prostorije, urediti podove, urediti fasadu, postaviti vanjske prozorske klupice, priključiti objekt na el. energiju, postaviti vanjska i unutarnja rasvjetna tijela, postaviti pločice, napraviti parkirališne površine te propisno ograditi groblje. Svi navedeni radovi su izvedeni i završeni.

Vrijednost ukupne investicije na projektu Dovršetak uređenja kuće oproštaja i groblja u Laslovu je 160.000,00 kn. Projekt je sufinancirala Osječko-baranjska županija u iznosu od 100.000,00 kn, a preostala sredstva izdvojila je općina iz vlastitih sredstva.

Provođenjem navedenih aktivnosti objekt se u potpunosti uredio i završio, te su se stvorili potrebni uvjeti za dostojan ispraćaj pokojnik što je pridonijelo podizanju razine kvalitete života stanovnika naše općine. Također, uređene su dodatne pomoćne prostorije koje će biti u funkciji za redovito održavanje i upravljanje grobljem.

Od srca zahvaljujem na dobrovoljnom radu na zgradi oproštaja svim volonterima-mještanima Laslova i djelatnicima komunalnog pogona općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.