Odobreno – sanacija pješačkih staza u Laslovu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o financiranju lokalnih razvojnih projekata iz državnog proračuna, a među njima je naš projekt sanacije pješačkih staza u Laslovu.

Nakon pripreme i prijave projekta na natječaj, slijedi potpis ugovora s Ministarstvom, izbor izvođača radova i izvođenje radova.

U sklopu projekta sanirati će se staze na lijevoj strani Trga hrvatskih branitelja i Ulice V. Nazora, do Kolodvorske, ukupne duljine 760 m. Ukupna vrijednost projekta je 810.000,00 kn, od čega je Ministarstvo  odobrilo potporu od 250.000,00 kn.

Postojeće staze s lijeve strane navedene trase će se sanirati kroz ovaj projekt, a nadamo se da ćemo uskoro krenuti i sa sanacijom ostalih staza u onim zonama naselja u kojima je kanalizacija završena. Također, svjesni smo činjenice da desna strana navedene  ulice u jednom dijelu nema izgrađeni nogostup, no on će se izgraditi u sklopu izgradnje biciklističko-pješačkih staza naselja Laslova, koje će se protezati duž glavne laslovačke ulice, s lijeve strane Ulice Pobjede i s lijeve strane Školske ulice. Za navedeni projekt ishodili smo svu potrebnu projektnu dokumentaciju i  građevinsku dozvolu te spremni očekujemo raspis natječaja na koji ćemo se prijaviti.

 

Vodimo računa o gradnji infrastrukture u onim područjima u kojima je završena izgradnja kanalizacije, a u onim dijelovima gdje kanalizacija nije završena, staze će se graditi odmah nakon izgradnje kanalizacijskoga sustava, s sve kako bismo naša skromna proračunska sredstva iskoristili na najučinkovitiji način i kao se ne bi iznova rušile kada krene izgradnja kanalizacije.

 

Novoizgrađene staze bit će reprezentativni dio koji će svim žiteljima Laslova ukazati kako će izgledati sve staze u Laslovu nakon sanacije i izgradnje.

 

Radujemo se radovima i sanaciji staza te nastavku našeg svekolikog razvoja i izgradnje!