Obilježavanje Spomendana mjesta Ernestinova – 20. studenoga”

Općinski ogranak UHDDR Ernestinovo u suradnji s Općinom Ernestinovo i pod pokroviteljstvom Županije osječko-baranjske organizira i provodi obilježavanje „Spomendana mjesta Ernestinova – 20. studenoga“. Tužna i bolna 27 obljetnica mjesta koje je pretrpjelo velike ljudske i materijalne žrtve u Domovinskom ratu na južnoj obrani grada Osijeka.

Članovi Udruge posjete svaki grob u kojemu je pokopan branitelj Ernestinova na raznim lokacijama koja sežu od Bukovlja kod Slavonskog Broda do Drenja kod Đakova, te okolnih groblja u Osijeku, Antunovcu, Ivanovcu i Ernestinovu – ukupno je 37 grobnih mjesta, zatim spomenik HB u Ernestinovu, mjesto masovne grobnice u ernestinovačkom parku te spomenik pripadnicima 101. brigade iz Zagreba i pripadnicima bojne HOS-a na crpnoj stanici “Dvor” te pripadnicima 132. brigade Našice, na ulazu u Paulin Dvor.

Nakon obilaska svih tih mjesta slijedi Sveta misa u ernestinovačkoj crkvi za sve poginule i nestale branitelje i civile u obrani sela Ernestinova. Nakon protokolarnog dijela predviđeno je zajedničko druženje članova UHDDR-a i gostiju – predstavnika vojnih i civilnih vlasti, MUP-a RH. (D.S)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.