Lijepa vijest za Dan žena! S provedbom započeo projekt Osnažene Ernestine II

S provedbom je započeo projekt Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE faza II.

Ovo je projekt u kojem se zapošljava 20 žena sa područja općine Ernestinovo, a s ciljem smanjenja nezaposlenosti  i smanjenja spolne nejednakosti pri zapošljavanju u našoj općini te s ciljem poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika. Žene će na 12 mjeseci skrbiti o minimalno 120 korisnika iz naše Općine te će svako kućanstvo će primiti i mjesečni paket higijenskih potrepština u propisanoj vrijednosti od 50.00 kn.

S Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općina Ernestinovo 1.3.2021. godine potpisali smo ugovor o financiranju projekta Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE faza II.

Ovo je dugo očekivani nastavak uspješno provedenog projekta Osnažene Ernestine koji nam je pokazao koliko je važna briga o našim starijim sumještanima. Kako je interes i korisnika i žena bio izniman u prethodnom pozivu, odlučili smo povećati broj žena koje će obilaziti naše sumještane te im pružati pomoć i podršku.

Nositelj projekta je Općina Ernestinovo, a partneri u provedbi su Udruga umirovljenika Ernestinovo, CZSS- Osijek i HZZ regionalni ured Osijek.  Vrijednost projekta iznosi 1.856.700,00 kn te u potpunosti je financiran (100%) bespovratnim sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Započeli smo sve potrebne predradnje kako bi novozaposlene žene što prije krenule obilaziti svoje korisnike.

Uvjet koji korisnici moraju ispunjavati jest da imaju prebivalište na području Općine Ernestinovo i da su stariji od 65. godina (rođeni prije 1.5.1956.). Za prijavu korisnika je potrebno dostaviti kopiju osobne iskaznice (i OIB ukoliko nije vidljiv na osobnoj iskaznici) te kontakt broj telefona/ mobitela.  Podaci se mogu dostaviti na mail projekti@ernestinovo.hr ili dostavom u pisarnicu Općine Ernestinovo. Žene će svoje korisnike obilaziti 12 mjeseci, a planirani početak rada je 1.5.2021. Također ako imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti svakim radnim danom od 7:00- 15:00 na telefon 031/270-225.

Detaljne informacije o uvjetima za zapošljavanje žena zainteresiranih za rad na skrbi o starijim i nemoćnim osobama uskoro će biti objavljene na stranici Općine Ernestinovo i stranicama HZZ-a u sklopu natječaja za zapošljavanje.

Veselimo se nastavku našeg druženja!