Kreće izgradnja kolodvora i kolosijeka u Laslovu u 2019. godini

U studenom 2018. g održala sam sastanak na temu izgradnje kolosijeka i kolodvora u Laslovu s ministrom prometa Olegom Butkovićem i predsjednikom uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. Ivanom Kršićem. Na sastanku smo dogovorili početak izgradnje kolodvora u 2019. godini ukupne vrijednosti 18 mil kuna. Završetak radova se očekuje u 2020. godini.

Na inicijativu Općine Ernestinovo i Osječko-baranjske županije izgradnja kolodvora Laslovo-Korođ uvrštena je u listu najznačajnijih projekat za realizaciju do 2020. godine na području Osječko-baranjske županije.

Kada se pojavio problem ukidanja autobusnih linija na području naše županije predložila sam županu Ivanu Anušiću rješenje problema izgradnjom kolodvora u Laslovu za koji od 2014. godine postoji dokumentacija. Izgradnjom kolodvora u Laslovu omogućiti će se bolja prometna povezanost sa većim središtima i mimoilaženje vlakova čime će se omogućiti uvođenje većeg broja linija za putnike. Izgradnja kolosijeka je rješenje ne samo za nasu općinu već za sav promet na relaciji Osijek – Vinkovci.

Zahvaljujem u ime svih žitelja općine ministru Olegu Butkoviću i predsjedniku uprave HŽ infrastrukture d.o.o. Ivanu Kršiću na potpori pri rješavanju problema povezanosti ruralnih sredina Slavonije s većim središtima.

Veselimo se početku radova!!!

2 misli o “Kreće izgradnja kolodvora i kolosijeka u Laslovu u 2019. godini

 1. Poštovani, već je kolovoz a nigdje početka radova na izgradnji željezničkog kolodvora Laslovo. Gdje je zapelo?

  1. Poštovani,

   Uprava društva HŽ infrastruktura donijela je odluku o ugovaranju radova na izgradnji kolodvora Laslovo-Korođ.
   Postupak javne nabave je u tijeku. Po donošenju odluke o odabiru izvođača radova, slijedi potpis ugovora i pokretanje radova na izgradnji kolodvora.

   S poštovanjem!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.