Korisnici i djelatnici projekta “Zaželi” u Općini Ernestinovo iznimno zadovoljni

Projekt „Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE“ u provedbi je od srpnja 2018.g. Nositelj projekta je Općina Ernestinovo, a partneri u projektu su Udruga žena „Laslovo“, Centar za socijalnu skrb Osijek i Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Osijek.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, te je u sklopu projekta zaposleno 15 žena koje su završile edukaciju za njegovateljicu. Zaposlene žene 23 mjeseci će skrbiti o 115 starijih i nemoćnih osoba sa područja Općine Ernestinovo. Za tu namjenu nabavili smo i 15 bicikala kako bismo im omogući lakše obavljanje svakodnevnog posla. Starijim osobama o kojima žene skrbe, onima najpotrebitijima, mjesečno dostavljamo paket za njegu i higijenu kućanstva u vrijednosti od 200,00 kn u razdoblju od 23 mjeseca.

Projekt Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE za cilj ima doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti i doprinijeti spolnoj jednakosti kroz dodatnu edukaciju za njegovateljicu iz ciljne skupine teško zapošljivih žena te ih zaposliti u trajanju od 23 mjeseca u danas sve traženijem sektoru njege starijih osoba, povećati njihovu zapošljivost i nakon projekta, smanjiti razinu siromaštva i pružiti im osjećaj samoostvarenja.

Također, cilj projekta jest povećati i razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju pružanjem svakodnevne skrbi, obavljanjem svakodnevnih kućanskih poslova, i ono što je najvažniji pružiti im osjećaj pripadanja zajednici i toplu riječ.
Drago nam je što smo u našim ciljevima zajedno uspjeli.
Projekt je vrijedan 2.540.930,95 kuna, te je u potpunosti financiran (100%) sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.