“Knjigodar” za 2017. godinu dodijeljen Osnovnoj školi Ernestinovo!

Na natječaj Knjigodar za 2017. godinu pristiglo je 16 prijava. Većinom glasova imenovanog Povjerenstva, dobitnikom je odabrana Školska knjižnica Osnovne škole Ernestinovo.

Velike pohvale OŠ Ernestinovo i knjižničarki Tihani Pavić Varga koja je prijavila školu na natječaj, te je uložila mnogo truda, rada i ljubavi kako bi zadovoljila potrebe naše djece za lektirom i naobrazbom te svojim predanim radom i ljubavi prema knjigama oplemenila i približila knjižnicu djeci.

Osnovna škola Ernestinovo nalazi se na području od posebne državne skrbi prve kategorije, a pohađa ju 145 učenika. Školska knjižnica brojem svezaka ne zadovoljava propisani minimum Standarda za školske knjižnice. U mjestu nema narodne knjižnice niti dostupne bibliobusne službe. Iz motivacijskog pisma je vidljiva velika potpora i zanimanje mještana i ravnatelja, kao i veliki osobni angažman školske knjižničarke u rješavanju zatečene situacije.

U protekle 2 godine je već napravljen veliki pomak, nabavljeno računalo, računalni program za vođenje knjižnice, započele su i aktivnosti u kvalitetnoj izgradnji knjižničnog fonda. Vjerujemo da će s knjigama dobivenim u akciji Knjigodar Školska knjižnica Osnovne škole Ernestinovo dostići minimum propisanog Standarda za školske knjižnice, a njeni učenici, školska knjižničaraka, ravnatelj i mještani biti ohrabreni za njen dalji razvoj i preuzimanje uloge obrazovnog i kulturnog centra u svojoj zajednici!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.