Kanalizacijski sustav Općine Ernestinovo prošao tehnički pregled

U četvrtak 27. travnja 2018. održan je tehnički pregled sustava odvodnje Općine Ernestinovo. Budući da nije bilo prigovora od strane javnopravnih tijela sustav je prošao tehnički pregled. Kroz 10-ak dana dobit ćemo uporabnu dozvolu te će biti omogućeni priključci.
Budući da je bilo dosta nedostataka na sustavu bili smo u stalnom kontaktu sa investitorom Vodovod Osijek i zahtijevali da se teren dovede u prvobitno stanje. Prije mjesec dana organizirali smo i predtehnički kako bi smo s javno pravnim tijelima izašli na teren i popisali nedostatke i u najkraćem roku ih otklonili.

Da bi priključak na kanalizaciju bio što povoljniji za naše mještane, održala sam niz sastanaka u Hrvatskim vodama i Vodovodu Osijek, te u suradnji s Vodovodom Osijek Općina Ernestinovo je u 11.mjesecu 2017.g. nominirala projekt DOVRŠETAK 1. FAZE KANALIZACIJE NA NATJEČAJ HRVATSKIH VODA. Uz napore Općine i Hrvatskih voda iznašli smo sredstva da našim mještanima omogućimo što povoljniju cijenu priključka.

Slijedeći tjedan Vodovod Osijek raspisati će natječaj za dovršetak 1. faze kanalizacije kako bismo našim mještanima omogućili i do 4 puta povoljniju cijenu priključka. Nakon javne nabave i izbora izvođača, slijede radovi dovoda priključka do međe okućnice koji bi trebali započeti u srpnju 2018.g.

Također, ulažemo puno truda kako bi se u što kraćem roku izradila dokumentacija i za sve sporedne ulice naših naselja gdje nije prošla kanalizacija. Projekt je također nominiran na natječaj Hrvatskih voda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.