IZGRAĐENO CIKLOTURISTIČKO ODMORIŠTE U ERNESTINOVU

Kroz područje Općine Ernestinovo prolazi nadograđena biciklistička ruta Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac-Ernestinovo-Laslovo koja se nadovezuje na županijsku rutu. Novo izgrađenim biciklističkim stazama dužine 6,5 km dodatno smo razgranali i unaprijedili mrežu staza u našoj županiji, a našim mještanima stavili na svakodnevnu uporabu infrastrukturu, koju po viđenju, koriste za sve oblike rekreacije i opuštanja i potaknuli ih na aktivniju svakodnevnicu koja uvelike doprinosi njihovu zdravom duhu i tijelu.

U cilju daljnjeg razvoja i unapređenja biciklističke infrastrukture na našem području, izgradili smo cikloturističko odmorište – nadstrešnicu. Cikloturističko odmorište je izgrađeno u parku između DVD-a Ernestinovo i crkve Presvetog trojstva, a njegova izgradnja je odobrena od strane Ministarstva turizma i sporta RH iz Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini.

Projekt je prijavila Osječko-baranjska županija kao prihvatljiv prijavitelj, a u partnerstvu s Općinom Ernestinovo. Nadstrešnicu smo opremili i masivnim klupama i stolom izrađenim od hrastovine. Vrijednost projekta je 40.000,00 kn te je u potpunosti financiran od strane Ministarstva turizma i Osječko-baranjske županije.

Osim biciklistima, na raspolaganju je i svim drugim mještanima i našoj djeci koja u okrilju nadstrešnice na trenutak pronađu svoj mir i trenutak za opuštanje u dobrom društvu.