Edukacija vrtićaraca održana na  Svjetski dan ekologije

U sklopu provedbe projekta Prilagodba klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina, koji  Općina Ernestinovo provodi uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, proveli smo edukaciju naših vrtićaraca. Edukacija je održana na  Svjetski dan ekologije. Cilj obilježavanja ovog eko datuma je razvijati ekološke svijesti djece te osnovno  znanje o važnosti čistoga okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje te ublažavanje posljedica klimatskih promjena.

Svima nam je poznato da se navike stječu od najranije dobi pa smo zbog toga presretni što su djeca Dječjeg vrtića “Ogledalce ” Ernestinovo s zanimanjem “nadgledala” kako se ozelenjivanju urbane površine našeg naselja.

Svoje znanje prenijela im je gospođa Alka Turalija, mag. ing. agr. pri Fakultetu agrobiotičkih znanosti u Osijeku koja je djeci pobliže objasnitla zašto je dobro posaditi biljke i drveće te koja je njihova važnost za sav živi svijet.

Uz pomoć radnika tvrtke Floreo iz Bilja, djeca su pripremila  tlo za sadnju, zagrnula sadnice zemljom, dobro ih zalila vodom i otpjevala im pjesmice kako bi uz puno ljubavi i sreće, zadovoljne rasle te nam još dugo vremena proizvodile kisik i davale potreban hlad.