DJEČJE IGRALIŠTE U ERNESTINOVU NADOGRAĐENO ATRAKTIVNOM DJEČJEM SPRAVOM

Na natječaj LAG Vuka Dunav prijavili smo projekt   „Opremanje-dogradnja postojećeg dječjeg igrališta u Parku skulptura u Ernestinovu“. Želja na je bila izgraditi još jedno novo igralište u naselju Ernestinovo, no budući da nismo uspjeli pronaći pogodnu lokaciju za njega, odlučili smo dopuniti novom spravom postojeće igralište u Ernestinovu. Radove  su izvedeni te je nova sprava postavljena u parku.

Projekt se financira iz fondova EU, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 104.750,00 kn, dok je sredstva za izradu projektne dokumentacije osigurala Općina Ernestinovo.

Naš cilj bio je bezbrižna igra, smijeh, veselje i što više provedenog vremena naših najmilijih na svježem zraku, što smo i uspjeli s obzirom na svakodnevno prisutan velik broje djece u parku.

Izgradnjom dječjeg igrališta podigli smo razinu komunalnih usluga, pružili zadovoljavajući standard lokalnom stanovništvu, omogućili djeci da se razviju, kako u intelektualnom i motoričkom, tako i u društvenom smislu, te omogućili da kvalitetnije provedu slobodno vrijeme na otvorenom prostoru što će svakako pridonijeti i poboljšanju kvalitete njihova zdravlja.