Uvodna konferencija projekta Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE faza II

Na uvodnoj konferenciji koja se održala 23. travnja 2021. godine u Vijećnici Općine Ernestinovo, predstavljene su vrijednosti projekta Osnaživanje teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE faza II. S Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općina Ernestinovo 1.3.2021. godine potpisali smo ugovor o financiranju projekta. Nositelj projekta je Općina Ernestinovo, a njegova je vrijednost 1.856.700,00 HRK.

U potpunosti je financiran (100%) bespovratnim sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ovo je projekt u kojem se zapošljava 20 žena sa područja općine Ernestinovo s ciljem smanjenja nezaposlenosti  i smanjenja spolne nejednakosti pri zapošljavanju u našoj općini te s ciljem poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika. Žene će na 12 mjeseci skrbiti o minimalno 120 korisnika iz naše Općine te će svako kućanstvo će primiti i mjesečni paket higijenskih potrepština u propisanoj vrijednosti od 50.00 kn.

 

Projekt je nastavak uspješno provedenog projekta Osnažene Ernestine koji nam je pokazao koliko je važna briga o našim starijim sumještanima. Kako je interes i korisnika i žena bio izniman u prethodnom pozivu, odlučili smo povećati broj žena koje će obilaziti naše sumještane te im pružati pomoć i podršku. Projekt su zainteresiranoj javnosti predstavile Marijana Junušić, načelnica općine Ernestinovo te Maja Bračun, voditeljica projekta.