Umirovljenici  proveli 10 dan u banji Vrućica  u Tesliću

 

U vremenu od 18.01.-28.01.2024. zajedno s Maticom umirovljenika  grada Osijeka, naših 13 članova je boravilo   u banji Vrućici u Tesliću. Bili smo smješteni u hotelu Posavina u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Kad smo stigli u hotel prvo smo išli na pregled kod liječnika, fizijatra. Liječnik nam  je temeljem med. dokumentacije i  pregleda , te našeg zdravstvenog stanja, propisao  4 vrste terapija. Iste smo kroz 10 dana svakodnevno provodili.  Istovremeno smo mogli koristiti bazene, masaže, jakuzi te po potrebi i druge preglede i terapije o vlastitom trošku. U hotelu smo imali tri obroka i  svako večer  glazbu i ples. Mahom su gosti bili umirovljenici , koji već godinama preko svojih Udruga koriste sve ove blagodati. Upoznali smo  i članove  drugih udruga  MUH-a ( Zaprešić, Daruvar, Virovitica, Poreč, Rijeka, Zadar.  U večernjim satima plesali i družili se,  te upoznali i podijelili iskustva s ostalim članovima iz raznih krajeva Lijepe naše.  U sredini termina smo imali jednodnevni izlet u Usoru svetište Gospe  Kondžilske.  Obišli crkvu u kojoj se čuva slika Čudotvorne Gospe . O istoj postoje kazivanja i čuda koja su se dogodila, te  se Gospa i danas čuva  u novosagrađenoj crkvi i svetištu. Poslije je slijedio ručak u obližnjem izletištu i razgledavanje okoliša.

U popodnevnim satima, nakon terapija većina je šetala po lijepom krajoliku, te oko tri kilometra udaljenom Tesliću.

Na kraju našeg boravka Uprava i osoblje  su organizirali zajedničku svečanu večeru , tortu , glazbu i druženje svih gostiju. Osoblje i posluga su ljubazni i svi  su na usluzi gostiju.

Vratili smo se sretni i zadovoljni te zaključili da odmah rezerviramo termin za slijedeću godinu.

Ovim putem se zahvaljujemo gđi. Mariji Sužnjević, predsjednici  Matice umirovljenika grada Osijeka, i koordinatorici za Osječko baranjsku županiju, koja nas je kontaktirala i omogućila da zajedno s njima  otputujemo.