U Općini Ernestinovo stambeni krediti s kamatnom stopom već od 0,49%

Općina Ernestinovo potpisala je Sporazum o suradnji u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ s Osječko-baranjskom županijom.

Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem na području Općine Ernestinovo i radnim odnosom na području Osječko – baranjske županije, bez obzira na godine života, za kupnju kuće na području naše općine.

Korisnik kredita može biti hrvatski državljanin ili njegov bračni/ izvanbračni drug, odnosno partner koji nemaju za život uvjetan stan ili kuću ili imaju stan ili kuću koju žele prodati radi kupovine većeg stana ili kuće.
Subvencije se odnose na prvih 10 godina otplate kredita, a minimalni rok otplate kredita je 15 godina, dok maksimalan iznos kredita ne može biti veći od 1.000.000,00 kuna.

Po svakom odobrenom kreditu, Županija Osječko-baranjska i Općina Ernestinovo subvencionirati će kamatu u visini od 1%, odnosno ukupno 2% kamate na odobreni kredit poslovne banke, što u konačnici znači da građani mogu dobiti stambeni kredit s kamatnom stopom od 0.49% do 1.2%.

Banke putem koji se mogu koristiti subvencije su: Agram banka d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Podravska banka d.d. i Zagrebačka banka d.d.

Zahtjev za subvencioniranje kamate na kredit podnosi se na propisanom obrascu koji se nalazi na internetskim stranicama Županije.

Rješavanje stambenog pitanja preduvjet je ostanka ljudi u našoj zajednici, zasigurno će pridonijeti ublažavanju negativnih demografskih trendova, ali je i preduvjet gospodarskog rasta i razvoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.