U OPĆINI ĆE SE POSTAVITI WIFI HOT SPOTOVI ZA PRISTUP BESPLATNOM INTERNETU

Općini Ernestinovo odobren je projekt WIFI4EU ukupne vrijednosti 15.000,00 EUR. Na javnom mjestu postaviti ćemo wi-fi hot spot i opremu za pristup na besplatni internet.

Na području cijele Europe prijavilo se više od 13.000 općina i gradova, a naša općina je među 2.800 općina koje su dobile vaučer.

Postavljanjem wi-fi hot spotova omogućit ćemo svima koji se nađu u krugu dometa mreže besplatno korištenje interneta.

3 misli o “U OPĆINI ĆE SE POSTAVITI WIFI HOT SPOTOVI ZA PRISTUP BESPLATNOM INTERNETU

    1. Projekt Wifi4EU je projekt Europske komisije gdje se kvalitetnim wifi signalom pokrivaju tzv. “centri javnog života” – to su sve javne površine ili javne ustanove gdje borav naši sugrađani, turisti i gosti.
      Minimalna brzina izlaza na internet je 30Mbps koja se ravnomjerno dijeli na broj hotspota i broj ljudi koji su spojeni. Npr. ukoliko je spojena jedna osoba onda ona ima punu brzinu od 30Mbps bez ikakvih ograničenja, ukoliko su spojene 2 osobe svaka ima 15Mbps, te ako je spojeno 10 osoba onda svaka ima minimalno 3Mbps izlaznu brzinu prema internetu.
      Ne postoje vremenska ograničenja, no jednom u 24h se treba ponovo prijaviti preko hotspot portala kako bi veza bila aktivna, a to je tako denominirano projektom.

  1. Wifi4EU je projekt u kojem se pokrivaju javne i otvorene površine, tzv “središta života” u gradovima i općinama. Uvjet projekta je neograničen Internet minimalne brzine 30Mbps. Internet brzina se rapodjeljuje prema broju korisnika koji su trenutno spojeni na hotspot. Ukoliko je spojeno 2 korisnika brzina se koju svaki može očekivati je minimalno 15Mbps, ukoliko je spojeno 10 korisnika onda je minimalna brzina po korisniku 3Mbps.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.