Prijavljeni na projekt zapošljavanja žena – Zaželi

Općina Ernestinovo prijavila je na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava program zapošljavanja žena – Zaželi

U sklopu projekta planiramo zaposliti 15 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt će trajati 30 mjeseci, prvih 6 mjeseci se odnosi na pripremu projekta, selekciju žena koje će raditi i krajnjih korisnika o kojima će se skrbiti, te edukaciju žena za njegovateljicu. Nakon edukacije žene će početi s radom u trajanju od 23 mjeseca.

Uz obavezne partnere na projektu, Hrvatski zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb, partner u projektu nam je Udruga žena Laslovo koja preko 15 godina djeluje na promicanju razvoja i unapređenja ljudskih prava, posebice žena.
Ukoliko projekt bude odobren, provodit će se i obrazovanje i osposobljavanje žena za njegovateljicu koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima. Također, nabaviti ćemo i higijenske potrepštine te potrepštine za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti i bicikle kako bi zaposlenim ženama olakšali svakodnevni odlazak na rad.

Ovim projektom želimo pridonijeti poboljšanju uvjeta i kvalitete života starijih i nemoćnih osoba te unaprijediti položaj žena na tržištu rada i ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i osigurati im osjećaj veće vrijednosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.