„OTVORENA“ MALA KNJIŽNICA NA OTVORENOM

Mala knjižnica Ernestinovo bazira se na dobrovoljnom darivanju, odnosno razmjeni knjiga, a razmjena se temelji na solidarnosti među čitateljima.

Cilj naše Male knjižnice poticanje je čitanja svih generacija stanovnika naše općine i naših gostiju.

Knjižnica funkcionira na način da čitatelj donira svoju knjigu ili knjige knjižnici. Isto tako čitatelj knjige koje se nalaze u ormariću slobodno posuđuje i vraća nakon čitanja ili ju proslijedi drugome te tako širi krug čitatelja. Nekog roka za vraćanje knjige nema. Svatko čita svojim tempom i u vrijeme kada može.

Projektom Mala knjižnica Ernestinovo želimo skrenuti pažnju na važnost čitanja i potaknuti sve uzraste na sve češće druženje s knjigom u našem predivnom Parku skulptura, doma ili gdje se već osjećate ugodno,  istaknula je Marija Dujić.

Kućicu-knjižnicu možete  pronaći na adresi Ernestinovo, Vladimira Nazora 64, između zgrade općine Ernestinovo i Vatrogasnog doma.

Izgradnji i realizaciji projekta naše Male knjižnice pomogli su: Siniša Tešankić, Milica Reinhart Tešankić, Ivona i Romeo Junušić, Antonija Roguljić, Ana Dujić, Općina Ernestinovo, Mala akademija umjetnosti Ernestinovo, Likovna udruga „Petar Smajić“ Ernestinovo, Čarobni tim, a na inicijativu Marije Dujić koja vodi Facebook stranicu te  obilazi kućicu i dopunjava ju knjigama.

Donacijom knjiga do sada su nam pomogli pojedinci iz naše općine kao i pojedinci iz drugih općina i grada Osijeka. Hvala i svima vama koji ćete se tek uključiti i biti dio lijepe priče iz našeg mjesta.